SOSLU PRATİK MANDALİNA MUHALLEBİSİ

      SOSLU PRATİK MANDALİNA MUHALLEBİSİ

      Bugün mutfakta harika bir şey denedim. Evdeki mandalinalarla ve ben bunlarla akşam iftar sonrası hafif ve freşh bir tatlı yapabilirim diye düşünürken ortaya işte bu göz alıcı lezzet dolu bir tarif çıkmış oldu. Hem çok pratik hem de çok şık duruyor öyle değil mi;) Yapımıda son derece kolay bir tatlı oldu. Öncelikle kıvamı güzel ve lezzetli bir muhallebi yaptık. Yetmedi yine pratik güzel bir sosla biraz daha lezzet ve şıklık katalım istedim. Sunum içinde yine biraz farklı düşünerek tatlıyı kolaylıkla ters çevirip üzerine sos gezdirdim. Üzerine yakışan fıstık ile de süslemiş oldum. İnanın bana çok güzel bir şey oldu. Sofralarınıza konuk olmaya aday bu tatlıyı mutlaka denemenizi öneririm. Hatta tavsiyem tatlıyı ve bu tarz tatlıları bir gün öncesinden yapıp dolaba atmanız. Çünkü bekleyince kıvamı ve lezzeti daha da güzel oluyor. Ama tatlıyı hazırladıktan sonra mutlaka en az 3-4 saat buzdolabında soğuması ve kıvam alması için bekletin. Tatlıyı ters çevirebilmeniz için tatlının bekleme süresi önemli. Ne kadar çok buzdolabında beklerse tatlıyı ters çevirme işlemi daha iyi sonuç verecektir. Dilerseniz tatlıyı yine küçük kaselere paylaştırıp sosu üzerlerine ilave ederekte ikinci bir seçenek olarak tatlıyı servis edebilirsiniz.

       MALZEMELER

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 2 yemek kaşığı dolusu nişasta 
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Üzeri için toz fıstık
         Sos İçin;
  • 1 su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı tereyağı
         HAZIRLANIŞI
      
         Tencereye süt, mandalina suyu, şeker, un, nişasta ve zerdeçalı alıp bir güzel karıştırın. Ocağa alıp koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca vanilya ve tereyağı ekleyip iyice karıştırın ve ocaktan alın. Öncesinde ıslatılmış küçük kaselere muhallebiyi eşit bir şekilde paylaştırın. Buzdolabına kaldırıp soğuması için 3-4 saat bekletin. Süre sonunda sos için sos tenceresine mandalina suyu ve nişastayı alıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp bal ve tereyağı ekleyip iyice karıştırın. Bir süre ılıması için bekletin. Muhallebileri küçük servis tabaklarına ters çevirin. Üzerlerine eşit bir şekilde sos gezdirin. Toz Antep fıstığı serperek muhallebiyi süsleyin. Sosun biraz daha soğuması için bir süre daha buzdolabunda bekletin. Afiyet olsun. 

   

Yorumlar

Popüler Yayınlar