PATATES GRATEN
PATATES GRATEN
Bu tarifin en güzel yanı, yine az bir malzeme ile harika bir sonuç alıyor olmanız. Aslına bakarsanız patates graten için, ona tam bir lezzet şöleni diyebiliriz. Özellikle et ve tavuk gibi yemeklerinizin yanında son derece yine lezzetli bir eşlikçi olabilme lüksüne sahip. Ben patatesin her halini severim, sevmeyen varmı ki zaten diyelim ama iş fırında patates graten olunca lezzetin boyutu bambaşka oluyor tabii ki. Dediğim gibi et, tavuk ve köfte gibi yemeklerinizin yanına çok yakışacak mutlaka deneyin. Tarifle ilgili bir kaç püf noktası diyelim söylemem gerekirse patateste çok kalın dilimler iç kısmının çiğ kalmasına, çok ince dilimler ise gereğinden fazla yumuşamasına ve dağılmasına neden olur. O nedenle patates dilimlerini ince ( yaklaşık 3-4 mm ) olacak şekilde ve eşit kalınlıkta dilimlemek daha iyi sonuç verecektir. Bu pratik ve güzel tarifi denerseniz yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden afiyet olsun😊
MALZEMELER
- 3 adet patates
- Tuz
- Kekik
- Bolca kaşar peynir rendesi
- Bir tutam kıyılmış maydanoz
Beşamel Sos İçin;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 2 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
Patatesin kabuklarını soyup ince ince dilimleyin. Orta büyüklükte bir borcamın içine dilimleri hafif üste gelecek şekilde yan yana yerleştirin. Üzerine hafif tuz ve kekik gezdirin. Tencereye tereyağını alıp eritin. Un ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Süt ilave edip sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Tuz ve karabiberini atıp karştırın ve ocaktan alın. Beşamel sosu patatesin üzerine gezdirin. Kaşıkla düzleyin. Üzerine ıslatılmış pişirme kağıdı yerleştirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında patatesler yumuşayana kadar pişirin. Patatesler yumuşayınca tepsiyi fırından alın. Pişirme kağıdını üzerinden çıkarın. Patateslerin üzerine bolca rendelenmiş kaşar peynir gezdirin ve peynirler kızarana kadar fırında pişirmeye devam edin. Sonrasında fırından alıp ilk sıcaklığı çıkana kadar beklettikten sonra servis edebilirsiniz, Dilerseniz kıyılmış maydanozla üzerini süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
😋😋
YanıtlaSil