BAL KABAĞI TARATOR

      BAL KABAĞI TARATOR

      Bal kabağı denilince çoğumuzun aklına hemen şöyle enfes bir bal kabağı tatlısı gelir ama çok daha farklı birbirinden harika yemek çeşitleri vardır. İşte o harika tariflerden biride bal kabağı ile yapılan tarator mezesidir. Havuçlu versiyonunu yine çoğumuz biliriz ve çok severiz. Ama bal kabağı tarator en az onun kadar lezzetli olmakla birlikte, tadıyla tuzuyla ve ortaya çıkan lezzetiyle sizleri epey bir şaşırtacak diye düşünüyorum:) Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Tatlısını sevmeyenler bu tarifle bal kabağının şifasından kendilerini mahrum etmesinler derim. Benim için vazgeçilmez mezelerden biridir. Mevsimindeyiz bolca yapın tüketin. Deneyen herkese şifa olsun.

       MALZEMELER

  • 3 su bardağı rendelenmiş bal kabağı
  • 5 yemek kaşığı zeuyinyağı
  • 5 yemek kaşığı koyu kıvamlı yoğurt ( susuz yerinden )
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • iri kırılmış ceviz içi
  • Kavrulmuş fıstık
  • Kuş üzümü
        HAZIRLANIŞI

        Yapışmaz yüzeyli geniş bir tavaya bal kabağı ve zeytinyağını alıp arada karıştırarak suyunu çekip bal kabakları yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp bir süre soğumaya bırakın. Uygun bir servis kabına alıp üzerine sarımsak,tuz ve yoğurt ekleyip karıştırın. Üzerine hafif kırmızı pul biber gezdirin. Mezenin orta kısmına göz kararı kadar yeterince ceviz, fıstık ve kuş üzümü ilave edin. Afiyet şifa olsun.

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar