MANTAR SALATASI

      MANTAR SALATASI

      Ben mantarı çok severim. Kahvaltıda olsun, çorbada olsun, pilavda olsun, salatada olsun, makarnada olsun ne derseniz artık. Ama en en sevdiğim mantar hali közde pişmiş hali. Bayılırım közde pişmiş mantara. Bu tarifimde mantar, çok pratik ve çok lezzetli bir salata hali olarak karşımıza çıkacak. Ben salata dedim ama pekala yanında güzel bir pilavla birlikte ana yemek olarakta düşünülebilinir. Doğrusunu söyleyeyim mi, çoğunlukla ben öyle yapıyorum. Mantar seviyorsanız eğer sizlerede denemeniz için tavsiye ederim.

       MALZEMELER

  • 400 gr kestane mantarı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet sivri biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz sumak
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
  • Çeyrek limon suyu
  • Bir tutam kıyılmış maydanoz
  • Tuz
        HAZIRLANIŞI

        Mantarları yıkayıp ince olmayacak şekilde orta kalınlıkta doğrayın. Sonrasında yapışmaz yüzeyli uygun bir tavanın içine alıp kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde suyunu salıp çekene kadar haşlayın. Sonrasında mantarları servis tabağına alın. Üzerine piyazlık doğranmış soğan, ince doğranmış sivri biber ve diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. Afiyet olsun.
   

Yorumlar

Popüler Yayınlar