ELMALI CRUMBLE


      ELMALI CRUMBLE

       Evinizde elma varsa benim de sizlere çok pratik bir tatlı tarifim var. Miss gibi tarçın kokan elmalı crumble yapacağız. Çok az malzeme ile kısa sürede yapılan harika bir tatlı bana göre. Denemediyseniz en kısa sürede denemenizi tavsiye ederim. Ben bu ölçülerle 5 kişilik hazırlamış oldum onu belirtmek isterim. Küçük boy güveç kaplarını kullandım, sizlerde yoksa eğer buna benzer ısıya dayanıklı küçük boy kaplar kullanabilirsiniz. Bu arada șunu belirteyim elmalı crumble tatlısını sıcak veya ılık olarak tüketmenizi öneririm. Benim tercihim tatlının biraz ılıması halindeki tüketilmesinden yana oluyor. Tabiiki sizlerde tatlıyı damak  tadınıza nasıl hitap ediyorsa sıcak veya ılık olarak tüketebilirsiniz.

         MALZEMELER

  • 3 adet kırmızı elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın 
  • 5 tatlı kaşığı  şeker ( her bir kaba bir tatlı kaşığı )
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
  • 100 gram donmuş tereyağı 
  • Yarım çay bardağı şeker 
  • Üzeri için pudra şekeri 
         HAZIRLANIŞI
 
         Elmaların çekirdeklerini çıkarıp küp küp doğrayın. Üzerine tarçın döküp bir güzel harmanlayın. Elmaları 5 adet güveç kaplarına eşit bir şekilde paylaştırın. Her bir güveç kabına bir tatlı kaşığı şeker ilave edin. Hamuru için un, şeker ve donuk tereyağını bir kabın içine alıp parmaklarınızla hamur küçük küçük ve top top olana kadar yoğurun. Hamuru eşit bir şekilde kapların üzerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif kızarana kadar pișirin. Afiyet olsun. 
 
         



      

Yorumlar

Popüler Yayınlar