MANDALİNA AROMALI İRMİK TOPLARI
MANDALİNA AROMALI İRMİK TOPLARI
Eveet kahveler hazırlanacaksa yanına kısa sürede yapabileceğiniz çok pratik mini atıştırmalıklarla geldim😊 Doğrusu bu aralar çocukların da yoğun ısrarı üzerine çok sık yapıyorum bu hafif tatlıyı. Ha şimdiden söyleyeyim ne öyle lokum tadında çok tatlı nede öyle ekşi bir tat oluyor. İkisinin ortası mayhoş yani yerken ferah bir tat alacaksınız. Bence denemeye değer, bu tarife bir şans verin derim.
MALZEMELER
- 1 su bardağı mandalina suyu
- 1 çay bardağı süt
- 6 yemek kaşığı irmik
- 2,5 yemek kaşığı bal
- 1 paket vanilya
- Bol Hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
Mandalina suyu, süt ve irmiği tencereye alın ve kıvam alıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp içerisine vanilya ve bal ilave edip bir güzel karıştırın. Oda ısısında ılımasını bekleyin. Elinizi hafif ıslatarak karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak toplar yapın ve bolca hindistan cevizine bulayın. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder