KURU MEYVELİ KURABİYE
KURU MEYVELİ KURABİYE
Hadi gelin bugün şu soğuk kış aylarında çay kahve yanına çok yakışan nefis bir kurabiye yapalım. Benim için tam bir kış kurabiyesi olmakla birlikte azıcık ondan azıcık bundan kalan dolapta bir yerde yenmeyi bekleyen kuru yemişlerin de en güzel değerlendirilmiş halidir. Tazeliğini uzun süre korur ve yapımı da bir o kadar kolaydır. Dilerseniz derin dondurucuda muhafaza edebilir, sonrasında ilk günkü tazeliğinde tüketebilirsiniz😊
MALZEMELER
- 150 g oda ısısında tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı toz zencefil ( isteğe bağlı )
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- 1 avuç kuru üzüm
- 1 avuç doğranmış kuru kayısı
- 1 avuç iri doğranmış ceviz
HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabına tereyağı, yumurta, yoğurt ve pudra şekerini alıp karıştırın. Üzerine zencefil, vanilya, nişasta ve unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Kuru meyveleri ve cevizi ilave edip tekrar yoğurun. Hamuru uzun bir rulo haline getirin. Ruloyu streç filmin içine sarıp derin dondurucuda 35 dk dinlendirin. Donmuş olan kurabiye hamurunu keskin bir bıçak yardımı ile kalın olmayacak şekilde dilimleyin. Hafif yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 180 derece fırında altı ve üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder