ELMALI MİNİ TURTALAR


      ELMALI MİNİ TURTALAR

      Herkese merhabalar. Bugün sizler için çok severek tükettiğimiz o dillere destan, damaklara şenlik elmalı turtanın en kolay ve en pratik halini bi koşu kaptım getiriverdim😊 Eminim deneyen herkes bu minik turtacıklara bayılacak. Dediğim gibi çok kolay yapılış itibari ile de porsiyonluk olarak hazırlayacağımız bu turtaları misafirlerinize ve sevdiklerinize büyük bir keyifle ikram edebilirsiniz. Bu arada çokta şık durmuyorlarmı😊Şimdiden afiyet olsun.

        MALZEMELER
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı ( oda ısısında )
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı su
  • 2,5 su bardağına yakın un
         Üzeri için;
  • 3 adet elma
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • Pudra şekeri
         HAZIRLANIŞI

         Öncelikle elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Uygun bir tavaya alıp üzerine şeker ekleyin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar ara ara karıştırıp pişirin. Ocaktan alıp tarçını ekleyin ve karıştırıp soğumaya bırakın. Hamuru için derin bir kabın içine oda ısısındaki tereyağı, yumurta, şeker, tuz, yoğurt ve suyu alıp bir güzel karıştırın. Ardından kabartma tozu ve azar azar un ilavesi yapıp yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurdan mandalinadan biraz büyük bir parça alıp buzdolabındaki derin dondurucuya koyun. Sonrasında kalan hamurdan cevizden az büyük parçalar alıp elinizle yuvarlayın ve fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde hepsini yerleştirin. Çay bardağının alt kısmı ile bezelerin üzerlerine bastırın. ( yapışmasını önlemek için her defasında bardağı unlayın ) Bir çatal yardımı ile bezelerin ortalarına ve kenar kısımlarına delikler açın. Soğuyan elmalı harcı eşit bir şekilde bezelerin orta kısımlarına paylaştırın. Diğer kalan hamuru rendeleyip yine eşit bir şekilde bezelerin üzerlerine yerleştirin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra bir süre soğumaya bırakın. Son olarak üzerlerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
          

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar