PEYNİRLİ KÖZ BİBER MEZESİ
PEYNİRLİ KÖZ BİBER MEZESİ
Harika bir meze tarifi ile geldim. Pratik ve lezzetli. Közlenmiş bibere bayılırım. Bu tarifte közlenmiş kapya biberin en leziz tatlarından biridir ve benim favori mezelerimdendir. Ana yemeklerinizin yanına yapabileceğiniz gibi sabah kahvaltıda da çay yanına aynı şekilde renk katacak güzel bir tarif. Seveceğinize eminim, mutlaka deneyin.
MALZEMELER
- 2 adet kapya biber
- 3 yemek kaşığı labne peynir
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 3-4 dal kıyılmış dereotu
- 1 adet küp doğranmış salatalık
- Çok az tuz
- Üzeri için zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Biberleri köz tavasında yumuşayana kadar çevirerek közleyin. Kabuklarını soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Çekirdekli kısmını temezleyin. Küçük bir kasenin içinde peynir, sarımsak,dereotu, tuz ve salatalığı bir güzel karştırın. Biberin keniş kısmına yeterince peynirli malzeme koyup rulo şeklinde yuvarlayın. Diğer biberleride aynı şekilde hazırlayıp servis tabağına alın. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin. Dere otu ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder