GÜVEÇTE PATATES PÜRELİ TAVUK
GÜVEÇTE PATATES PÜRELİ TAVUK
Şu her gün kendimize sorduğumuz çoğu zamanda kafa yoran bir sorumuz varya, bugǔn akşama ne pişirsem. İşte bu zor soruya sanırım kolay bir yanıtım var. Muhteşem ikili patates püresi ve tavuk ne diyebilirimki son derece pratik ve lezzetli. Üstelik güveçte sunumu ile de buyrun sizlere harika bir akșam yemeği :) Bence fazla söze gerek yok mutlaka deneyin.
MALZEMELER
- 400 g tavuk göğüs
- 1 adet soğan
- 1 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
Püre için;
- 4 adet patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Üzeri için rendelenmiş kaşar peynir
HAZIRLANIŞI
Püre için patatesleri kabukları ile birlikte yumuşayana kadar haşlayın. Kabuklarını soyup iyice ezin. Üzerine tereyağı, süt, tuz ve karabiber ilave edip püre kıvamına gelene kadar iyice ezerek karıştırın. Tavuğu küp küp doğrayın ve ısıtılmış tavanın içine alın. Rengi dönüp suyunu çekene kadar pişirin. Sonrasında sıvı yağ, yemeklik doğranmış soğan ve sivri biberi ekleyip kavurun. Salçayı ekleyip karıştırın. Yemeklik doğranmış domates, tuz, kekik ve karabiber ilave edip yumușayana kadar pişirin. Püreyi güveçlere eşit bir şekilde paylaştırın. Üzerlerine yine yeteri kadar sotelenmiş tavuk ekleyin. En son üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip 180 derece ısıtılmış fırında kaşar peynirler eriyip kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder