YOĞURTLU KABAK MEZESİ
Yoğurtlu kabak yaz aylarında çok severek tükettiğimiz bir mezedir. Kabak başlıbaşına çok sevdiğim bir sebzedir zaten. Her türlü yemeğini de severim. Yoğurt ve kabak ikilisi bir araya gelirse de ortaya böyle harika bir meze çıkıveriyor. Akşam yemeklerinizin yanında ( özellikle etli yemekler ) ferahlatıcı bir alternatif, yardımcı yemek olarakta düşünebilirsiniz. Seveceğinizi düşünüyorum, mutlaka deneyin :)
MALZEMELER
- 2 adet kabak
- 1 adet salatalık
- 2 diş sarımsak ( rendelenmiş )
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 4 yemek kaşığı yoğurt ( koyu kıvamlı )
- Küp doğranmış bir büyük dilim beyaz peynir
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Bir tutam kıyılmış dereotu
- Tuz
HAZIRLANIŞI
Kabak ve salatalığı rendeleyip elinizle suyunu hafifçe sıkın. Kabak ve salatalığı karıştırma kabına alın. Üzerine sarımsak, mayonez, yoğurt ve yeterince tuz ilave edip karıştırın. Karışımı servis tabağına alın. Üzerine peynirleri ilave edin. Zeytinyağı gezdirin. Dereotu serpiştirin. Afiyet olsun.
Ellerine saglık çok güzel 👌👌
YanıtlaSilTeşekkür ederim😊
YanıtlaSil