YOĞURTLU TAZE FASULYE SALATASI
Her gün yemeğini yesem bıkmam dediğim bir sebzedir taze fasulye. Mevsiminde bol bol yaptığım gibi kışlık olarak ta stoklara kurusu, turşusu, konservesi der yine boldan boldan yapar atarım. Bugünkü tarifimde sizleri yine taze fasulyenin en pratik ve de en lezzetli hallerinden biriyle tanıştıracağım. Bunu bir meze olarak ta düşünebilirsiniz. Kullanacağınız fasulyenin kılçıksız olmasına özen gösterin. Tavanızda mutlaka yanmaz yapışmaz özellikte bir tava olmalı. Deneyin seveceksiniz.
MALZEMELER
- 400 g taze fasulye
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kuru nane
- Tuz
HAZIRLANIŞI
Taze fasulyeleri bir güzel yıkayın ve sap kısımlarını koparıp uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Fasulyeleri iki parça olacak şekilde doğrayın. Zeytinyağını tavaya alın. Fasulyeleri ilave edip üzerine yeteri kadar tuz ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde ara sıra karıştırarak fasulyeler yumuşayana kadar yani rengi hafif sarıya dönene kadar pişirin. Sarımsakları rendeleyip yoğurt ile birlikte karıştırın. Fasulyeleri servis tabağına alıp sarımsaklı yoğurdu üzerine ilave edin ve karıştırın. Son olarak üzerine kuru nane gezdirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder